Bærekraftig ved Oslo S

De spennende kontrastene er mange i bygget som er perfekt for de som liker å verne om det historiske i et miljø som er fremtidsrettet og miljøsmart.

I «Slottet ved Oslo S» møter tradisjoner og sjel den moderne byggeskikken med energiriktige og miljøsmarte løsninger, og arealer som fleksibelt tilpasser seg fremtiden arbeidsformer. Schweigaards gate 15, kjent som Tollgaarden, er nabo til Norges største transportknutepunkt.

Nå er bygget i ferd med å rehabiliteres og lokalene blir perfekt for bedrifter med ansatte som trives i rammer der tradisjon møter innovasjon. Der kjærligheten for det praktiske og det som fungerer, møter rammer for innovasjon og nyskaping.

- Tollgaarden er for bedrifter som ønsker å være tilgjengelig og å være der det skjer. Dette området er jo virkelig i den delen av byen som vil være med å definere Oslo i fremtiden. For bedrifter som er opptatt av byutvikling, moderne løsninger og hente inspirasjon  til å løse problemer på smarte måter i en unik atmosfære er denne eiendommen veldig passende. Eksempelviser ingeniører, arkitekter og konsulentselskaper blant de vi ser stor interesse ifra, sier Frank Randel Helgesen, utleiesjef i Entra.

Tollgaarden er på 23.000 kvadratmeter prosjektareal, og står klart for nye leietakere i 2023.

Vil du lese mer om bygget? Klikk her for å komme til nettsiden.

Vanskelig finne en mer sentral beliggenhet i Oslo

Sentralt: Det finnes knapt et mer gunstig plassert bygg for bedrifter som ønsker et hovedkontor for å ta imot ansatte på besøk fra hele Norge og Norden. Trikken og bussen stopper rett utenfor døren, og det er kun tre minutters gange til Oslo S som er landets største transportknutepunkt. Bygget ligger rett ved «det nye Oslo» representert ved Barcode som møter fjorden, og de nye trendområdene Grønland og Youngstorget.

Samfunnsansvar: Det er mange grunner til at Tollgaarden scorer godt i leietakernes klimaregnskap. Beliggenheten midt i sentrum vil føre til at flere reiser kollektivt, og her skal det parkeres sykler og ikke biler. Fordi bygget er rehabilitert og ikke bygget nytt, er CO2-besparelsen på hele 85 prosent. Moderne energiløsninger som overvåkes i sanntid sikrer lavt energibruk per kvadratmeter, og de beste rutiner for sortering av avfall gjør at mindre enn 30 prosent av alt avfall blir til restavfall. I bruk møter Tollgaarden de høyeste kravene i BREEAM for rehabiliterte bygg.

Samvirke: Tollgaarden vil huse kunnskapsbedrifter som jobber mye med forskning og utvikling. Bygget er for mennesker som skal skape sammen, og eksempelvis vil Nortura spare millioner ved å flytte til Tollgaarden, fordi den smarte utformingen på lokalene gjør at bedriften behøver mindre plass uten at det påvirker kvaliteten på kontorutformingen. Mange spennende leietakere fra ulike bransjer vil kunne jobbe sammen i å knekke nøtter på nye måter.

Severdigheten: For leietakerne er det en god følelse å være i et bygg som har en historie, med en sjarm og et miljø som man neppe klarer å gjenskape i et nybygg. Eksponert betong, solid jern og fargetoner som hører hjemme fra byggets opprinnelse og mørkt treverk vil gjøre at både de som skal jobber her, og de som er på besøk vil oppleve en liten tidsreise hver gang de kommer inn dørene. Takhøyden er større enn det som er vanlig i nye kontorbygg. Interiøret vil være en renpreget tradisjonsrik stil, med sterkt fokus på kvalitetsmaterialer. I underetasjen er et moderne møtesenter, med åpning opp til førsteetasje. Leietakerne får stor frihet til å innrede som de vil innvendig, med mulighet for åpning mellom etasjene for leietakere som har behov for mer enn én etasje også.

Serveringen: I bygget skal 4Service utvikle helt nye matkonsepter både for leietakere, og ut mot publikum på gateplan. Her kommer en personalrestaurant som etter arbeidstid blir åpen for alle, i tillegg til kaffebar og ulike spise- og serveringsteder. Målet er å skape et attraktivt tilbud til leietakere, nærområdet og skape nytt liv til byen. Store vinduer på bakkeplan og nye restauranttilbud skaper nytt liv i en del av sentrum som mest har vært brukt som en ferdselsåre. 

Samlingstedet: En lærdom man foreløpig har tatt fra pandemien er at fremtidens kontor skal være et samlingssted. Det vil være mange små kontorer eller møterom for gjennomføring av Teams-møter og lignende, og flere rom der mennesker kan skape sammen. Tollgaarden utformes også for å tilgjengeliggjøre midlertidige arbeidsplasser, møterom og kontorer som kan leies for kortere eller lengre tid, hvis man ser at behovene har endret seg. Dette er en ordning som gjør at bedrifter kanskje ikke trenger like stort leieareal som tidligere antatt.

Les mer om Tollgaarden på denne nettsiden