Bygger 40 meter høyt kontorbygg – i treverk

Prosjektet til 300 millioner ligger 300 meter fra togstasjonen

Vestaksen Eiendom og Betonmast Buskerud-Vestfold samspiller om å realisere det ti etasjer høye kontorbygget på 6 800 kvadratmeter. Rivning av eksisterende bygg pågår og byggestart går rett over sommeren, ifølge en pressemelding. 

– Dr. Hansteins gate 13 i Drammen blir Norges tredje høyeste trebygg etter Mjøstårnet og Treet i Bergen. Hele bærekonstruksjonen over bakken blir i massiv- og limtre. Det vil si at bygget blir uten stål og betong i bærekonstruksjonen fra bakkeplan og opp, sier administrerende direktør Stene Tømmeraas Bergsløkken i Vestaksen Eiendom.

Norges tredje høyeste trebygg

Vestaksen Eiendom satser på treverk i sitt nye prosjekt i Dr. Hansteins gate 13.

Rett ved Drammenselva og med Drammen stasjon like borti veien, starter nå arbeidet med et 40 meter høyt kontorbygg i rent tre. Vestaksen valgte å gå for BREEAM Outstanding, det høyeste av fem nivåer for miljøsertifisering i Norge. Jeg berømmer Vestaksen som sikter høyt og tør å tenke nytt. I vårt hode skal dette bli Nordens mest bærekraftige bygg

«Jeg berømmer Vestaksen som sikter høyt og tør å tenke nytt. I vårt hode skal dette bli Nordens mest bærekraftige bygg»

- DAGLIG LEDER I BETONMAST, ESKIL THORKILDSEN

Bærekonstruksjonen skal være av limtre og to heis- og trappekjerner blir bygd i massivtre forsterket med limtresøyler. Vestaksen inngikk i fjor samspillkontrakt med Betonmast Buskerud-Vestfold. Målet deres er å signere avtale om totalentreprise i høst. Daglig leder Eskil Thorkildsen i Betonmast har ambisjonene i orden: 

– Jeg berømmer Vestaksen som sikter høyt og tør å tenke nytt. I vårt hode skal dette bli Nordens mest bærekraftige bygg. Sammen med de beste konsulentene i Norge på sine fagfelt, bygger vi nå prosjektet digitalt før den fysiske byggingen starter i høst. Med den digitale modellen kan byggherren og leietagerne ta gjennomdiskuterte beslutninger tidlig, noe som medfører bedre kvalitet, HMS og vesentlig lavere totalkostnad, poengterer han. 

Midt i sentrum

Potensielle leietakere får 300 meter til togstasjonen og fantastisk utsikt fra takterrassen.

Vestaksen Eiendom ser at beliggenheten ved regionens viktigste kollektivknutepunkt er optimal. 

- Det pågår nå samtaler med flere potensielle leietagere som ønsker profilerte, nye lokaler med tydelig innovasjons- og bærekraftprofil, og med profilert beliggenhet, sier Stene Tømmeraas Bergsløkken.


Artikkelen ble først publisert av Glen Widing . Gjengitt med tillatelse fra estatenyheter.no

SE PROSPEKT

Kontakt megler for Dr. Hansteins gate 13

KONTAKT

Sverre Broder Lund

Rådgiver utleie

+47 906 46 797 / sbl@malling.no