Eiendomseksperter valgte Dronning Mauds gate 10

Da flere av landets ledende eiendomsmiljøer skulle velge seg nye kontorlokaler, så falt valget på Dronning Mauds gate 10.

– Vi stortrives og er strålende fornøyd med våre nye lokaler, sier Office Manager hos Ferd, Inger Walle. 

Investeringsselskapet har blant annet et av landets ledende eiendomsmiljøer, og i sommer flyttet de inn i det totalrenoverte kontorbygget Dronning Mauds gate 10. Bygget er fra 1968, men det har de siste årene gjennomgått en omfattende rehabilitering som gjør eiendommen svært godt rustet for 50 nye år. 

– I Dronning Mauds gate 10 har vi fått lokaler som setter en ny standard for oss. Lokalene er tidsriktige, funksjonelle og romslige nok til fortsatt vekst, samtidig som de gjenspeiler Ferds særpreg, sier finansdirektør hos Ferd Eiendom, Sigmund Olav Lie, som har ledet selskapets jakt på nye lokaler. 

Han forteller at de i jakten på nye lokaler brukte god tid og at de var opptatt av å finne lokaler hvor de ansatte skulle synes at det var godt å være. 

– Ferd Eiendom traff blink ved valg av DM10. På grunn av korona-pandemien, så har vi så langt ikke fått utnyttet lokalenes fulle potensial, men både beliggenhet, interiør, fellesfasiliteter og selve lokalene er skreddersydd vårt behov. Her er vi tett både på sentrale kommunikasjonsknutepunkter, men også viktige miljøer og samarbeidspartnere, samt alt byen har å by på, sier Walle. 

Bærekraftige lokaler med nybyggstandard
Ferd er ikke den eneste av leietakerne i Dronning Mauds gate 10 som har god eiendomskompetanse. Selskapet Insenti jobber med prosjektutvikling og prosjektledelse for nye eiendomsprosjekter og visste med andre ord godt hva de skulle se etter når de jaktet nye lokaler. 

– Vi sjekket ut en haug med lokaler og fant etter hvert ut at det som var viktig for oss var lokaler med nybyggstandard som tok klima og miljø på alvor. Da begynte utvalget fort å bli ganske begrenset, sier daglig leder i Insenti, Bjørn R. Grepperud, som sammen med sine ansatte flyttet inn i august. 

– I tillegg til byggets mange gode kvaliteter, så har jo også bygget en fantastisk beliggenhet, tett på kollektivknutepunkter og annen business. Det som i tillegg virkelig er verd å trekke frem er byggets gode kjøkken. Her har gårdeier lagt listen høyt, for kvaliteten på det som bys på i personalrestauranten er svært høy, sier Grepperud. 

I Dronning Mauds gate 10 har vi fått lokaler som setter en ny standard for oss. Lokalene er tidsriktige, funksjonelle og romslige nok til fortsatt vekst, samtidig som de gjenspeiler Ferds særpreg.

– Sigmund Olav Lie, Finansdirektør hos Ferd Eiendom,

En åpenbar no-brainer
En tredje leietaker med god eiendomskompetanse er Ambita. Selskapet leverer digitaliseringsløsninger for eiendomsmarkedet og var blant de første som flyttet inn.
 
– Vi leide tidligere lokaler på Solli Plass og har vært veldig fornøyd med beliggenheten. Vi ønsket oss derfor lokaler i samme området. Dette handlet også om at vi ikke ville at en flytting skulle skape så store forandringer for våre ansatte, sier CEO i Ambita, Stig W. Seljeseth. 

Lokalene i Dronning Mauds gate 10 ligger enda tettere på sentrum, nær store kommunikasjonsknutepunkter og andre relevante miljøer. 

– Beliggenheten sentralt i Vika passet oss perfekt. Når man skal flytte, så er det likevel alltid greit å gjøre velbegrunnede valg. Vi satte oss derfor godt inn i hvilke bygg som var i markedet og hva vi dermed takket nei til. Realiteten er imidlertid at et nyoppusset bygg med en beliggenhet som dette er en «no-brainer», sier Seljeseth. 

Han forteller at for dem så er lokalene mer enn bare et sted å holde til. Det er noe de identifiserer seg med og som de bruker aktivt som ett av virkemidlene når de skal rekruttere nye medarbeidere. 

– Kvalitetslokaler som dette trekker ikke ned i en rekrutteringssammenheng, sier Seljeseth. 
 

Lokalenes utforming
For bare noen måneder siden flyttet også Bankenes sikringsfond inn i byggets åttende etasje. 

– For vår del handlet valget av lokalene om lokalenes utforming og beliggenhet. Her fikk vi sentral beliggenhet og lokaler egnet for vår type virksomhet. Dette gjelder spesielt antall møterom og kapasiteten på møterommene, sier økonomisjef hos Bankenes Sikringsfond, Elena Haugen. 

Hun trekker også frem at bygget har mange gode fellesfasiliteter som sykkelparkering, garderober og personalrestaurant.  

– Alt i alt gjør dette at vi trives veldig godt, sier Haugen.
 

Vika Eiendomsforvaltning – gårdeier og leietaker 
Dronning Mauds gate 10 ble bygget i 1968 og har siden den gang vært i samme eie. Dersom man skal snakke om langsiktig eierskap, så er Dronning Mauds gate 10 i en egen klasse. 

– Byggene har hatt samme eierskap i over 50 år. Det er nå andre og tredje generasjon som sitter i førersetet, noe som gir stabilitet og trygghet for leietakerne, sier administrerende direktør i Vika Eiendomsforvaltning som er ansvarlig for bygget, Frode Karlsen. 

Forvaltningsselskapet sitter selv i bygget og er med andre ord svært tett på om noen av byggets leietakere skulle behøve bistand. I tillegg er vaktselskapet GSS etablert i eiendommens underetasje, noe som betyr at både forvaltning og sikkerhet er godt varetatt. Det elleve etasjer høye bygget på vel 12.000 kvadratmeter har som nevnt gått gjennom en omfattende rehabilitering de siste årene. Alt innvendig er oppgradert, og byggets historiske kvaliteter, kombinert med en rekke moderne fellesfasiliteter, gjør dette til et av hovedstandens mest eksklusive kontorbygg.

– Opprustningen gjør at bygget nå er svært godt rustet for de neste 50 årene. Dronning Mauds gate 10 er igjen et av de desidert flotteste kontorbyggene i Oslo, sier Karlsen. 

 

SE PROSPEKT

Ta kontakt med megler for Dronning Mauds gate 10

Er du nysgjerrig på Dronning Mauds Gate 10?
Ta kontakt for mer informasjon om eiendommen.

KONTAKT

Håkon Tanberg

Leder Næringsmegling / Partner

+47 901 02 808 / ht@malling.no