Full fres for næringsdrivende på Orkidehøgda rett utenfor Drammen

Stemningen har aldri vært bedre blant de næringsdrivende på Orkidehøgda Næringspark. Kundene strømmer til handelsområdet som er dominert av de store kjedene.

Stemningen har aldri vært bedre blant de næringsdrivende på Orkidehøgda Næringspark. Kundene strømmer til handelsområdet som er dominert av de store kjedene. Aktørene mener alle bidrar til å trekke mer og mer folk.

Orkidehøgda ved Mjøndalen i Nedre Eiker, Drammen, er et innholdsrikt handelspunkt, strategisk plassert rett ved av- og påkjøringen til E134 – riksveien som knytter Eiker-bygdene, Kongsberg og Drammen sammen. Området er preget av solide konsepter og særdeles gode besøkstall. Her finner du blant annet Jula og Europris, Jysk og Rema 1000, Coop Obs Bygg, Power, Biltema, MegaFlis, Sparkjøp og Plantasjen.

– Jeg husker godt hvor nervøse vi var da Coop Obs Bygg åpnet i vinter. Kom de til å rappe hele omsetningen vår? Men det ble jo tvert imot! Obs trekker masse kunder, og det drypper svært godt på oss også. Vi har så langt hatt 10-11 000 flere kunder i år enn i fjor. Og slik tror jeg de fleste butikkene har det – vi hjelper hverandre til økt omsetning, sier varehussjef i Europris Kjell Martin Løvaas entusiastisk.

Jeg husker godt hvor nervøse vi var da Coop Obs Bygg åpnet i vinter. Kom de til å rappe hele omsetningen vår? Men det ble jo tvert imot! Obs trekker masse kunder, og det drypper svært godt på oss også. Vi har så langt hatt 10-11 000 flere kunder i år enn i fjor.

– Kjell Martin Løvaas, Varehussjef i Europris

Han forteller at det bygges nye boliger i området, så det er liten tvil om tilflyttingen til området. Dermed føler han seg trygg på at det er gode år i vente.

– Covid19-situasjonen har definitivt bidratt sterkt til at folk velger å bruke pengene på å pusse opp hus og hage, men vi har opplevd positiv utvikling og økt omsetning hvert år – så suksessen her på Orkidehøgda skyldes ikke bare viruset.

Dekker et veldig stort område
– Suksessen skyldes i hovedsak tre ting: For det første dekker Orkidehøgda et stort område med gode forbindelseslinjer rent trafikalt. Hit kommer folk fra hele regionen rundt Hønefoss, Drammen, Kongsberg og Hokksund. Og de parkerer gratis – så lenge de vil. For det andre finner man en veldig god miks av butikkonsepter innen hus og hjem som gjør at kundene finner alt på et sted. For det tredje har dyktige varehussjefer klart å bygge en sterk lagånd og innsatsvilje i teamene sine. Slikt gir resultater, forteller gårdeier på Orkidehøgda, Anthon Zeiner i Zeiner Eiendom AS.

Han nevner også at området har flere leietakere som har lykkes svært godt i sine respektive bransjer. En av disse er den svenske varehuskjeden Jula.

– For Jula er Orkidehøgda litt av en suksesshistorie. Vi har hatt en fenomenal økning, og allerede for to år siden var vi Norges største Jula-butikk. Hver dag er det ni av oss som bærer varer inn i Jula-butikken og i snitt 2000 som bærer varene ut igjen. Inkludert Drammens-regionen er det over 100 000 mennesker som naturlig hører til blant våre kunder, og selv om vi har konkurrenter her, som for eksempel Biltema, får vi bare flere kunder og økt omsetning, sier varehussjef i Jula, Lars Olav Reinholdtsen.

For Jula er Orkidehøgda litt av en suksesshistorie. Vi har hatt en fenomenal økning, og allerede for to år siden var vi Norges største Jula-butikk. Hver dag er det ni av oss som bærer varer inn i Jula-butikken og i snitt 2000 som bærer varene ut igjen.

– Lars Olav Reinholdtsen, ​varehussjef i Jula

Positiv tilflytting betyr flere kunder
Stor suksess og stabile leietakere betyr også trygge arbeidsplasser og godt arbeidsmiljø. Når kjedene finner suksessoppskriften sammen, smitter det over på kundene. Zeiner ser også lyst på fremtiden - både Drammen og Nedre Eiker har positiv tilflytting og fødselsoverskudd.*

Det er store boligprosjekter i området, noe som kommer til å bidra til positiv utvikling i årene som kommer. Dessuten har Mjøndalen egen togstasjon som er en katalysator for videre utvikling.

– Slik er det ikke i alle kommuner, så dette underbygger troen på regionen – både når det gjelder trygge arbeidsplasser og et godt sted å bo, avslutter gårdeier Zeiner.
 

*drammenworks.no

SE PROSPEKT

KONTAKT MEGLER FOR ORKIDEHØGDA

Har du noen spørsmål rundt arealer, området eller leie?
Ta kontakt for mer informasjon!

KONTAKT

Paul-Andre Lefranc

Rådgiver utleie

+47 957 87 201 / pal@malling.no