Omskaper ikonisk Kvadratur-bygg og lokker med unikt servicekonsept

Da Anthon B Nilsen Eiendom kjøpte kontoreiendommen Øvre Vollgate 13, var det i det de betegner som «vår gate» - ABN kvartalet. Nå igangsetter de en «total makeover» av det ikoniske bygget fra 1939. Målet er å tilby ett av byens råeste kontorlokaler med panoramautsikt fra de øverste etasjene mot sjøen, Aker brygge og Holmenkollen, og et servicenivå de er alene om.

«Hvis du trives i jobben, gjør du en bedre jobb. Gjør du en bedre jobb, får du bedre business. Derfor tilbyr vi våre leietakere en rekke servicetjenester som gjør arbeidsdagen til en lek.» Med dette mantraet har startskuddet gått for Anthon B Nilsen Eiendoms søk etter de perfekte leietakerne. 7.300 kvadratmeter for en en-bruker med opp til 400 ansatte, eller flerbrukere med 30-50 ansatte per etasje. Innflytting er estimert til Q4 2022.

–Ja, vi skraper ned til bunnen og skaper et unikt kontorbygg med lekker arkitektur og flere påbygg. Flere av de øverste kontoretasjene får store, private terrasser utenfor kontorlokalene, med panoramautsikt mot Oslofjorden, Aker brygge og Holmenkollen, forteller utviklingsdirektør i Anthon B Nilsen Eiendom, Fredrik W. Baumann.

Eiendomsselskapet satser friskt med sitt ABN-kvartal, som inkluderer Øvre Vollgate 7, 9 og 13, samt hovedkvarteret i Rådhusgata 27 – et samlet kontorareal på nærmere 30.000 kvadratmeter.

Hvilke attributter tror han selv at markedet lar seg lokke av?

–Øvre Vollgate 13 ligger perfekt til i Kvadraturens trafikknutepunkt, i det jeg gjerne kaller hjertet av indre sentrum. Denne veien er en fortsettelse av Tollbugata, med buss- og trikkestopp tre minutter unna i Tollbugata og Prinsens gate. Det er kun fem minutter å gå til Stortinget T-banestasjon, og skal du med tog og Flytog, er det åtte minutter til Oslo Sentralstasjon. For shopping, café- eller restaurantbesøk befinner du deg i Oslos aller mest attraktive områder, der både Eger og Steen & Strøm er tre minutter unna.

Anthon B Nilsen er en svært seriøs og dyktig utleier som tilbyr god service, og våre ansatte blir alltid møtt av blide ansikter i resepsjonen når de kommer på jobb. 

- Adm dir Tor Berntsen, Kredinor

Baumann forteller at Anthon B Nilsen Eiendom bygger fleksibelt for å kunne ivareta leietakernes behov for endringer, med lave ombyggingskostnader og miljøavtrykk.

Og hva kan potensielle leietakere glede seg til?

–Alt blir fresht og nytt med materialvalg av høy kvalitet. Det blir et helt nytt inngangsparti med dobbel takhøyde som et overdekket atrium. Du ønskes velkommen fra en «barception» med gjesteregistrering, kaffeservering og et hyggelig område å sette seg ned i som gjest eller ansatt i bygget. Herfra er det direkte tilgang til en ny og innbydende bedriftsrestaurant som betjener byggets ansatte. Resten av første etasje, samt 2.-8. etasje, består av nye, lyse og luftige kontorlokaler.

Heiser til underetasjer og de syv øvrige etasjene er lagt sentralt og synlig midt i bygget. Alle etasjer får et eksklusivt preg med materialer av høy kvalitet, blant annet hvit betong, glass og messing. En åpen, stor trapp går ned til de to underetasjene. Her finner du treningssenter over to plan med tilhørende dusj/garderober, samt innendørs sykkelparkering for 90 sykler med spyle/serviceplass.

Men servicetilbudet for leietakere i Øvre Vollgate 11 strekker seg langt utover dette. 

En frydefull jobbhverdag
Anthon B Nilsen Eiendom har noe så eksklusivt som et eget servicekonsept for leietakerne

– Frydefull jobbhverdag. Her tilbys en rekke servicetjenester fra konsernets hovedkontor i nabobygget Rådhusgata 27.

–Er mobilskjermen knust, kan du levere den i resepsjonen, så fikser de det. Sent ute til et møte? Da får du låne en elsykkel. Behov for auditorium for 60 personer, skjorterens eller en blomsterbukett, ikke noe problem. Legger du til bilvask, budtjeneste, frukt på kontoret, møteromsmat/kaffe/te, paraplyer til låns, strykejern, dusj/garderober og treningsrom, som du skjønner – dekker vi det meste.

Hva mener kvartalets eksisterende leietakere? Vi ringte Tor Berntsen, adm dir i Kredinor, som leier 5.300 kvadratmeter i Rådhusgata 27. Han uttalte følgende:

«Kontoret har en perfekt beliggenhet, som betyr kort vei til buss, T-bane, trikk og tog for de ansatte, noe Kredinor er opptatt av. Vi liker svært godt at Anthon B Nilsen har en grønn profil og at bærekraftmål anses som viktige å nå. Nærheten til Karl Johans gate, Oslo Rådhus, Akershus Festning og Aker Brygge er også noe Kredinor setter stor pris på.

 

Vektlegger miljøprofil
Anthon B Nilsen Eiendom vektlegger bærekraft i sine prosjekter, og følger eiendomsbransjens veikart mot 2050.

–Øvre Vollgate 13 søker å miljøklassifiseres til minimum BREEAM-NOR – very good og skal planlegges og bygges basert på miljøstrategi og med ISO 26.000 som rammeverk. Planlegging og gjennomføring av bygget skjer med basis i Bygg 21s veiledere for beste praksis. Det forutsettes også at bygget skal planlegges med systemer som resulterer i en funksjonell, miljøriktig og god drift, sier Baumann.

Det er sterkt fokus på bærekraft i selskapet. De tenker gjenvinning og valg av bestandige materialer i sine utviklingsprosjekter, fokuserer på å minimere forurensning og alt avfall fra utvikling og drift sorteres og behandles med miljøgevinster som mål. Selskapet bruker også gode, teknologiske løsninger for reduksjon av energibruk i hele livssyklusen for en bygning.

–Dette kommer både leietakerne og samfunnet til gode, avslutter Baumann.

SE PROSPEKT

Kontakt megler for Øvre Vollgate 13

Har du spørsmål angående Øvre Vollgate 13?

Ta kontakt for mer informasjon!

KONTAKT

Håkon Tanberg

Leder Næringsmegling / Partner

+47 901 02 808 / ht@malling.no