Ticon satser i Drammen

Ticon Eiendom sikter på å doble eiendomsporteføljen innen fire år. Eiendomsselskapet har base i Drammen, og flere tusen kvadratmeter med fremtidsrettede næringsarealer for utleie i byen.

De ledige arealene er fordelt mellom Ticonbygget ved bybruas sørside og Bangeløkka Næringspark litt lengre ned på Strømsø. Navnet Ticon er velkjent for de fleste drammensere. I et halvt århundre var selskapet kjent for sin industrivirksomhet, men de siste 25 årene har Ticon dreid virksomheten over til å bli en svært så aktiv pådriver når det gjelder byutvikling.

Nå er hovedfokuset utleie, forvaltning og utvikling av fast eiendom, næring så vel som bolig, og det må også nevnes at selskapet har betydelig aktivitet i Oslo/Akershus.

 

Ambisiøs miljøstrategi

Miljø- og bærekraft har vært viktig for Ticon, og prosjektene skal i tillegg kjennetegnes av høy kvalitet for brukere, omgivelser og lokalsamfunn. Selskapets miljøstrategi for nybygg og rehabiliteringer har lenge vært ambisiøs, og den er hele tiden under løpende utvikling.

- Nå ønskes leietakere velkommen til Strømsøs mest sentrale kontorbygg. Da snakker jeg selvsagt om Ticonbygget med adresse Strømsø Torg 9, rett ved Drammen stasjon, sier rådgiver på utleie Sverre B. Lund hos Malling & Co Drammen. Hele dette bygget har nylig gått igjennom en total oppgradering, og rehabiliteringen var et pilotprosjekt med støtte fra Enova.

75 % reduksjon av fremtidige karbondioksidutslipp

- Eventuelle nye leietagere bør få med seg at eiendommen ble en av finalistene til City-prisen i 2021. Kanskje viktigst er det å vite at bygget fra nå av vil oppnå hele 75 % reduksjon av fremtidige karbondioksidutslipp.

Bygget har innovative løsninger som for eksempel integrerte solcellepaneler og elektromagnetisk solavskjerming for å nevne noe, sier Lund begeistret.

 

Lekker takterrasse

De ledige lokalene fremstår som meget tiltalende og er topp moderne. Arealene på totalt ca. 600 kvm går over 9. og 10. etasje, og de er forbundet sammen med en interntrapp. - Arbeidsplassene har flott utsikt ut over byen, og lokalene har tilgang til en egne takterrasser på plan 10.

Tenk på å sitte her en varm sommerdag i lunsjen, da er sannsynligheten stor for at du trives på jobben, mener han. Bygget har gode fellesfasiliteter med blant annet kantine driftet av Compass Group, og Ticon kan være behjelpelige med å fremskaffe parkeringsplasser om dette er ønskelig. Lokalene blir for øvrig ledige sommeren 2022.

 

Fire-etasjes nybygg ved Bangeløkka

Næringsmeglerne hos Malling & Co Drammen har også fått oppdraget med å skaffe leietagere for Ticon Eiendom i C. O. Lunds gate 56, og det er rett og slett trinn II i utviklingen av Bangeløkka Næringspark. 

- Bygget vil oppføres over fire etasjer, og hvert etasjeplan blir på ca. 1200 kvadratmeter. Det vil bli lagt stor vekt på å skape moderne og fleksible arbeidsarealer med gode lysforhold, samt designe et arkitektonisk uttrykk som bidrar til den helhetlige områdeutviklingen på Bangeløkka, forteller Lund.

Gode muligheter for innflytelse på sine egne lokaler

CO56 kan romme et vidt spekter og ulike aktører, og første etasje kan utnyttes til for eksempel kontor, lager og showrom eller storhandel. Etasjehøyden er også romslig med sine fire og en halv meter. Etasjene kan kobles sammen vertikalt med egne interntrapper, og eller deles ned til mindre leieforhold på ca. 400 kvadratmeter.

- Siden dette er et nybygg, vil leietakere ha særdeles gode muligheter for innflytelse på sine egne lokaler. Utleier stiller arkitekt til rådighet for samarbeid om endelige løsninger rundt både romplan, arealstørrelser, materialvalg og farger, sier han.

Andre ting å trekke fram når det gjelder nybygget på Bangeløkka, er at det er i Energiklasse A og vil bli Breeam-sertifisert, og at det er gode profileringsmulighetene mot E18. Ellers vil Ticon ha fokus på service- og fellesfasiliteter inkludert tilgang til kantine/takterrase på naboeiendommen. I tillegg er det opptil 300 parkeringsplasser for bil med sykkelparkering og tilhørende garderobeanlegg her.

Kontakt megler for Strømsø Torg 9

Har du spørsmål rundt arealer, området eller leie? Ta kontakt for mer informasjon om eiendommen.

KONTAKT

Sverre Broder Lund

Rådgiver utleie

+47 906 46 797 / sbl@malling.no
KONTAKT

Sondre Turvoll Fossli

Rådgiver utleie

+47 476 41 998 / sondre.fossli@malling.no